0

Kan det betale sig, det der motion?

Hvad nu hvis man ikke lige har lyst/tid/overskud til at få sved på panden? Er der overhovedet fordele ved at dyrke motion?  

Ja, det kan du tro! Ved at bruge vores “bevægeapparat” høster man en masse helbredsmæssige fordele. 

Herunder har jeg plukket ud fra en meget lang liste af fordele: 

10 gode grunde til at dyrke motion:

  1. Appetitregulerende – hvis du bruger din krop meget vil du opleve at appetitten retter dig mod sundere ting. Hvorimod din lyst til slik, chips og chokolade vil stige, hvis du prioriterer sofaen højest.
  2. Sundere kolesterol – Når man bruger sine muskler meget, kan du påvirke det gode HDL-kolesterol i en positiv retning. Det er godt for HDL-kolesterolet beskytter vores hjerte, så når HDL stiger nedsætter du din risiko for åreforkalkning og hjertedød. 
  3. Stærkere hjerte – hjertet er en muskel, og muskler bliver stærkere når de bruges og bliver bedre til at optage ilt. Dermed nedsættes risikoen for hjertekrampe, som skyldes iltmangel i hjertemusklerne 
  4. Stærkere ryg – ved at bruge sin ryg meget og rigtigt kan man styrke bådnskiverne mellem ryghvirvlerne. Risikoen for diskusprolaps nedsættes betragteligt da de bliver mere elastiske. Også muskel-, sene- og ledbåndsfunktionen forbedres når du bruger ryggen rigtigt. Da de fleste smerter i ryggen stammer herfra mindsker du også risikoen for dårlig ryg 
  5. Bedre indlæring og hukommelse – regelmæssig motion forbedrer din evne til at lære, huske og koncentrere sig. Studier har vist at bedre husker ny viden hvis man sørger for at holde pauser hvor man bevæger sig. Godt tip til eksamensperioden. 
  6. Stærkere psyke – når du får nok motion øges ikke bare dit fysiske velvære, men også det psykiske velbefindende øges i takt med at dit selvværd og din selvtillid. Motion modvirker fx både angst og depressioner 
  7. Bedre søvn – hvis du har problemer med at sove, kan motion være med til at sikre dig en bedre søvn 
  8. Mindsker risikoen for diabetes2 – motion er den vigtigste forebyggende faktor ift at udvikle diabetes 2, også selvom du ikke taber dig. 
  9. Bedre sexliv – motion er med til at bevare din hormonproduktion, og kan dermed være med til at bevare din seksualitet/sexlyst langt op i alderen . Derudover er sex jo bare sjovere når ens krop er i form og kan klare “strabadserne” 😉
  10. Smertedæmpende – under motion øger hjernen dannelsen af endorfiner, som er kroppens egen morfin, og det er stærkt smertestillende. Løbere oplever ofte det der kaldes en “runner’s high”, som er et skud endorfiner der skyller igennem kroppen. Det kan være yderst vanedannende. 

Listen bygger på Radiodoktorens artikel. Du kan læse den fulde artikel her

Men for at vi kan høste disse fordele, så er det altså nødvendigt at vi bevæger os. Sandsynligheden for at vi får nok motion stiger gevaldigt, hvis vi finder en motionsform, som vi synes er sjov. For som Radiodoktoren siger: “Ved at bevæge dig, bevarer du dig”🙂  

Hvilken motion synes du er sjovt at dyrke? Er det styrketræning, løb, stavgang, dans eller noget helt andet der motiverer dig? 

Leave a Reply

Velkommen til The Fit Chubby Chick!

Velkommen til min nye hjemmeside!
Jeg glæder mig helt vildt til at dele ud af min erfaring med træning og motivation for plussize-kvinder og vise jer spændende komfortable produkter i webshoppen.

Vil du være den første der hører om nye produkter, tilbud og gode tips, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.