0

Følg naturens kald – det er sundt for os!

Nu hvor dagene er blevet mærkbart længere og temperaturen lige så stille kryber derop ad, så trækker det grønne mere i os. Og der er rigtig god grund til at bevæge sig i det fri. Så har du skov/strand/park i nærheden er det med at udnytte det. I disse Covid-19 tider skal vi selvfølgelig overholde gængse retningslinjer for forsvarlig ophold i grønne områder

Her er  10 gode grunde til at træne udenfor:

  1. Du nyder træningen mere

Flere studier viser, at folk, der træner udendørs, føler sig bedre tilpas og nyder deres træning mere. En af grundene er at de udendørs omgivelser er ofte både smukkere  og mere afvekslende at se på end de samme 4 vægge i fitnesscentret. Og nydelse ift træning er meget vigtig, for nyder du træningen, er der større sandsynlighed for, at du rent faktisk får trænet

  1. Du træner i længere tid

Når vi bliver distraherede af vores omgivelser er vi mindre opmærksomme på den indsats vi yder fx hvor langt vi løber eller hvor meget lunge øvelsen brænder i benene. Ved at ændre dine rutiner og få nye naturoplevelser er det med til at ryste kedsomheden af dig og du vil opdage at du kan blive ved i længere tid.

  1. Du bruger mere energi

Studier har vist at man bruger mere energi ved løb udenfor sammenlignet med en løbetur på løbebåndet. Dette skyldes bl.a. vindmodstanden. Men hvad der er endnu vigtigere er at leddene belastes mere varieret udenfor, og dette modvirker overbelastningsskader

  1. Udendørs træning styrker hukommelsen

Ifølge et studie fra University of Michigan klarede studerende, som havde gået en tur i skoven, sig hele 20% bedre i en hukommelsestest end studerende, som havde gået en tur i byen. Så noget taler for at de små grå har godt af at blive luftet i naturen.

  1. Du får tanket D-vitamin op

D-vitaminet, som også er kendt som “solskinsvitaminet”, har stor betydning for vores generelle helbred. D-vitaminoptagelsen fra solen sikrer optagelse af kalk fra kosten og styrker dermed knoglemassen. Dette beskytter dig mod knogleskørhed (som vi damer skal være specielt opmærksomme på efter overgangsalderen.)

Derudover tyder nogle undersøgelser på at D-vitamin mangel muligvis øger risikoen for kroniske sygdomme såsom sklerose, hjerte-kar-sygdomme, kræft og diabetes.

  1. Naturen styrker dit immunforsvar

Japansk forskning har vist at vi muligvis styrker vores niveauer af naturlige dræberceller (kaldet NK – de bekæmper fx kræft) når vi indånder små mængder af luftbårne plantekemikalier ude i skoven.

  1. Naturen bekæmper forhøjet blodtryk

Et australsk studie viste at hvis du opholder dig i en park/skov 30 minutter om ugen sænker du risikoen for forhøjet blodtryk med 9%.  Det er vigtigt at det er 30 sammenhængende minutter – så ikke noget med at dele dem op i mindre bidder..

  1. Naturen booster humøret

Allerede indenfor de første 5 minutter vil dit humør og selvværd(link) blive løftet når du træner i naturen, så hvis vejret er dårligt kan du med god samvittighed afbryde træningen og vente på bedre vejr:)

  1. Du får det bedre mentalt

Grønne omgivelser har en beroligende og afstressende effekt på os, og du kan øge den effekt ved at træne udendørs. Studier viser at folk som træner udendørs føler sig mindre vrede og mindre depressive. Hvis du bor i byen, så er din næste mission at finde det nærmeste naturområde til din træning.

  1. Du sparer penge

Træning udendørs koster gratis – og det er da bestemt ikke at kimse ad den positive effekt udendørs træning har på dine månedlige udgifter. De penge du sparer kan du jo så investere i nyt træningstøj;)

 

Hvis du er blevet inspireret til at flytte træningen udenfor, så kan du prøve dette lille træningsprogram

Leave a Reply

Velkommen til The Fit Chubby Chick!

Velkommen til min nye hjemmeside!
Jeg glæder mig helt vildt til at dele ud af min erfaring med træning og motivation for plussize-kvinder og vise jer spændende komfortable produkter i webshoppen.

Vil du være den første der hører om nye produkter, tilbud og gode tips, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.