0

Hvor lidt motion skal der egentlig til for at man får en form for helbredsmæssig gevinst? Hvis du allerede er ved at svede ved tanken om endeløse løbeture og timevis anstrengelse i motionscentret, så tag den med ro. Mindre kan bestemt også gøre det.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man dyrker 30 min moderat motion om dagen. Derudover anbefales det at man dyrker motion med høj intensitet mindst 20 min tre gange om ugen.

Når man dyrker moderat motion 30 min om dagen nedsætter man risikoen for tidlig død med 30%.

Dyrker du højintensiv motion i 20 min. tre gange om ugen, får du samme effekt. Det tyder på at man kan kompensere den daglige moderate motion ved at udføre højintensiv træning i kortere tid

Sørger du for både 30 minutters moderat fysisk aktivitet og højintensiv træning tre gange om ugen, så sænker du risikoen med 50%.

 

De berømte 60 min om ugen er nok

Alt i alt tyder det på at man kan effektivisere den tid man bruger på motion ved at træne højintensivt i kortere tidsperioder. Det man skal gøre sig klart er, at med højintensiv menes der motion der får sveden til at springe, høj puls og man vil ikke kunne tale i hele sætninger mens man motionerer.

Er man ikke så meget for denne slags træning, er det noget nemmere at indrage den moderate form for motion i dagligdagen, fx. ved at cykle eller gå til og fra arbejde. Her kan du finde inspiration til at komme igang

 

Leave a Reply

Velkommen til The Fit Chubby Chick!

Velkommen til min nye hjemmeside!
Jeg glæder mig helt vildt til at dele ud af min erfaring med træning og motivation for plussize-kvinder og vise jer spændende komfortable produkter i webshoppen.

Vil du være den første der hører om nye produkter, tilbud og gode tips, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.