0

Er din hverdag præget af fysisk inaktivitet? Sidder du ned det meste af dagen? bruger du for meget tid foran skærmen? Så er du i fare for at forkorte dit liv.

I følge dette studie er en hverdag uden fysisk aktivitet farligere end at ryge! Det overhalede både for højt blodtryk, diabetes og rygning.

Det ligger i meget god tråd med forskning fra Cambridge University, hvor man konkluderede at fysisk inaktivitet er forbundet med dobbelt så mange dødsfald som fedme (i Europa).

Resultaterne viser at ca. 3,7% af alle europæiske dødsfald på et år skyldes fedme. Men over 7,3% tilskrives fysisk inaktivitet, uanset om der er tale om normalvægtige, overvægtige eller fede mennesker. Det vil sige at vægt alene er ikke nok til at vurdere ens helbredstilstand. Så hellere stor og kvik end lille og doven 🙂

Hvis du nu sidder og tænker “alt er tabt! Jeg går en tidlig grav i møde for jeg kommer altså ikke ud og løbe lige foreløbig” – så er der også gode nyheder. Forskerne fandt at blot 20 minutters gang i rask tempo, en frisk cykeltur eller lignende var nok til at nedsætte inaktive personers risiko for tidlig død med 16 – 30%

Så ud og gå med vovse, veninden, børnene og/eller manden, og gør noget godt for dit helbred:-)

Leave a Reply

Velkommen til The Fit Chubby Chick!

Velkommen til min nye hjemmeside!
Jeg glæder mig helt vildt til at dele ud af min erfaring med træning og motivation for plussize-kvinder og vise jer spændende komfortable produkter i webshoppen.

Vil du være den første der hører om nye produkter, tilbud og gode tips, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.